• INLOGGEN
 • Geen producten in de winkelwagen.

Deze online HypnoBirthing cursus is vanuit huis, op de bank, je bed of je luie stoel te volgen.

Je zit niet vast aan vaste cursusdagen op locatie maar start met de cursus wanneer jij dit wilt. De snelheid waarmee je de cursus doorloopt bepaal jezelf.

Wil jij weten wat je te wachten staat en weten hoe je lichaam zelf een pijnstilling aanmaakt? Na het volgen van deze cursus kun jij met een lach èn een fijn gevoel terugdenken aan je zwangerschap en bevalling!

VOLG DEZE CURSUS

cursus hypnobirthing met vertrouwen bevallen

VOLG DEZE CURSUS

 • Online cursus
 • Standaard online persoonlijke begeleiding via mail en videocall(s)
 • Vanuit je bed of luie stoel te volgen
 • Werkboeken met opdrachten en oefeningen
 • 30 video’s en 5 audiobestanden
 • Deel je eigen tijd in
 • Stel al je vragen, anytime
 • HypnoBirthing Community
 • Goed voorbereid en met vertrouwen bevallen

Na het volgen van de cursus weet jij:

 • Hoe je met spanning voor de bevalling omgaat
 • Wat er van de bevalpartner verwacht wordt
 • Wat er gebeurt in je lichaam tijdens de bevalling
 • Hoe jouw lichaam zelf een pijnstiller aanmaakt
 • Hoe jij zelf de regie/controle behoud
 • Welke vragen je moet stellen om goed geïnformeerd te blijven
 • Welke ademhaling je op welk moment inzet
 • Hoe je ontspannen gaat bevallen

Zodat jouw bevalling vlot en soepel verloopt, de kans op medische ingrepen worden beperkt, je minder vermoeid raakt en de baby een relaxte start maakt.
En het belangrijkste, dat jij samen met je partner met een goed gevoel terug kijkt op de mooiste dag van je leven, de geboorte van jullie kindje.

VOLG DEZE CURSUS

Cursus Batches

Leerplan

1. Mindset
Groei en vaste mindset GRATIS 00:00:00
Stress, spanningen & angst 00:00:00
2. Bevalling
Bevalling 00:12:00
3. Voorbereiden op de bevalling
Waar kan je bevallen? 00:06:00
Hoe ga je jezelf voorbereiden op de bevalling? 00:00:00
4. Tools
Mindfulness 00:18:00
Ontspanningsoefeningen 00:00:00
Affirmaties 00:10:00
Visualisaties 00:00:00
Ademhalingstechnieken 00:30:00
Afleidingstechnieken 00:00:00
Massagetechnieken 00:00:00
GeboorteTENS 00:00:00
Houdingen 00:00:00
Geboorteplan 00:00:00
5. Wat als het anders gaat?
Wat kan er anders gaan? 00:00:00
Hoe ga je hiermee om? 00:00:00
6. Overige tips
Praktische tips 00:00:00
Perineum massage 00:00:00
7. Bevallen en nu?
Placenta 00:00:00
Kraamperiode 00:00:00
8. Extra lessen
Geplande Keizersnede 00:00:00
Keizersnede of vaginaal bevallen? 00:00:00
Meerling 00:00:00
Stuitbevalling 00:00:00
Bevalpartner 00:00:00
Doel van de pijn en pijnstilling 00:00:00
Inleiden 00:00:00
BONUS: Masterclasses van de Zussas experts
Masterclass Zwanger & EetVrijheid 00:00:00
Masterclass Borstvoeding 00:00:00

Cursus beoordelingen

4.8

4.8
21 beoordelingen
 • 5 sterren17
 • 4 sterren4
 • 3 sterren0
 • 2 sterren0
 • 1 sterren0
 1. Zéér uitgebreide cursus

  5

  De cursus is zeer uitgebreid en heeft volop handige tools die mij goed hebben geholpen!

 2. Goede informatieve cursus

  5

  Goede informatieve cursus, met tools die je echt helpen tijdens je bevalling. Ik kijk met een fijn gevoel terug op mijn bevalling.

 3. Goede cursus

  4

  Het persoonlijke contact met Jenny was zeer prettig, ze begreep mijn spanningen en mijn angsten, ik voelde mij begrepen en geholpen.

 4. Cursus is bevallen

  5

  Ik keek vrij sceptisch naar een Hypnobirthing cursus, maar ik voel nu vertrouwen voor mijn komende bevalling.

 5. Zeer leerzame en fijne cursus

  5

  Onze normale zwangerschapscursus was net afgezegd ivm de Corona. En plots was daar Jenny met haar online zwangerschapscursus. Ze was net gestart en voor ons precies op het juiste moment.
  Wat een uitkomst en wat een toffe vrouw!!

  Haar cursus is zeer uitgebreid en alles komt aanbod. Je hebt naast het zelf studeren en oefenen ook een aantal keren contact via videobellen met Jenny, wat heel fijn is en waar je van alles mag vragen en bespreken.

  Je gaat met meer vertrouwen en kennis de bevalling tegemoet, wat voor mij zeer ontspannen werkte. Je bent beter voorbereid op wat je kan verwachten of waar je zelf allemaal inspraak op hebt. Ik had voor de cursus geen benul van sommige dingen die ik kon verwachten.

  Ik was zenuwachtig over mijn eigen ademhaling tijdens de bevalling en ook daarvoor heeft Jenny in haar cursus allerlei tools en oefeningen waarmee je aan de slag kunt.

  Al met al een super cursus in je eigen omgeving, eigen tijd en eigen tempo. Voor ons echt een uitkomst. Zeker een aanrader voor iedereen!

 6. 5

  Een hele fijne cursus via Jenny. Na mijn 1e bevalling die niet soepel ging en met complicaties en toch wel een tegen dingen aanliep, op advies van Jenny de cursus gaan volgen wat een andere kijk heb ik erop gekregen zeg! mijn wensen opgeschreven en een bevallings plan opgeschreven en met name de ademhaling cursus had ik veel aan. Ook had ik een fijn video gesprek met mijn partner en Jenny samen. Net als de live video’s tijdens de cursus zo fijn!

 7. Super duidelijke fijne cursus

  5

  Wat een fijne en duidelijke cursus van Jenny! De 1e bevalling die niet soepel verliep met complicaties en met de 2e zwangerschap met toch wat angst de cursus van Jenny gaan volgen. Heb er veel aan gehad met name opschrijven van wensen in je bevallings plan en de ademhalings cursus had ik veel aan tijdens het zetten van de ruggenprik voor de geplande keizersnede en tijdens de naweeën die ik kreeg. Ik raad je de cursus aan!

 8. 4

  Jenny enorm bedankt voor alle tools die je hebt aangeboden in je cursus. Jouw cursus heb ik gevolgd als een soort opfriscursus, omdat ik bij m’n eerste bevalling al een cursus had gedaan. Deze combinatie van m’n eerdere ervaring en jouw cursus te samen hebben tot deze mooie ervaring geleid, waardoor ik met trots terug kan denken aan deze bevalling. Ik raad iedere zwangere vrouw het volgen van hypnobirthing aan!

 9. Fijne cursus, aanrader!

  5

  Ter voorbereiding op mijn 1e bevalling ben ik de cursus van Jenny (Zussas) gaan volgen.
  Ik heb hier de afgelopen periode heel veel aan gehad. Het heeft mij goed genoeg voorbereid op wat mij te wachten stond.
  Een fijne en overzichtelijke cursus, alles wordt stap voor stap uitgelegd en de (visualisatie/ontspannings) oefeningen die gegeven worden, geven echt een heerlijk zen gevoel.
  Ik kijk terug op een hele fijne bevalling, en teken graag voor nog zo’n eentje!
  Bedankt Jenny! Keep up te good work. ????????

 10. Top

  5

  Hele fijne cursus met veel persoonlijke begeleiding mogelijk.
  Je vragen kun je altijd stellen.
  Voor mijn gevoel ga ik nu voorbereid en met zelfvertrouwen de bevalling tegemoet !
  Raadt het iedereen aan !

 11. Aanrader!

  4

  Heel fijn om via deze cursus toch enigszins voorbereid de bevalling in te gaan, ondanks dat je nooit vooruit weet hoe het gaat lopen. Het heeft mij vooral veel rust gebracht. Fijn ook dat je het geheel op eigen tempo kunt volgen.

 12. Ik kon mezelf goed rustig houden

  5

  Mijn bevalling ging absoluut niet zoals ik het voor ogen had..
  De bevalling begon 7 weken te vroeg, maar gelukkig bleef de kleine nog een week zitten.
  Tijdens de weeen had ik heel veel aan de ademhalingsoefeningen. Zo kon ik mezelf rustig houden en raakte ik niet in paniek. En Jenny is een super leuke meid om even contact mee te hebben 🙂

  Liefs Judith

 13. Heel waardevol

  5

  Ik heb de cursus als heel prettig ervaren. In mijn eigen tijd heb ik alle hoofdstukken kunnen doorlopen.
  Het fijne aan de cursus vind ik dat ik niet alles hoef te volgen. Als er onderwerpen zijn die voor mij niet van toepassing zijn óf waarover ik al een hoop weet, dan kan ik deze overslaan.

  Jenny is duidelijk in haar video’s en zorgt voor verschillende eye openers waardoor ik nog beter ben gaan nadenken over wat ik wel en niet wil tijdens mijn bevalling.

  Duizend maal dank!

 14. Mijn laatste en mooiste bevalling!

  5

  Na twee pittige bevallingen van mijn dochter van 4 en zoontje van 2, bleek ik opnieuw zwanger te zijn. Voor mij was het meteen duidelijk dat ik het dit keer anders wilde aanpakken. Ik had eerder wel zwangerschapsyoga gedaan en korte introductie van hypnobirthing, maar omdat dit mij tijdens de bevallingen maar matig geholpen had, meldde ik me aan bij Zussas voor de online cursus Hypnobirthing. In een paar maanden tijd bereidde ik me serieus voor op mijn bevalling door de verschillende modules te doorlopen en een videocall met Jenny. Zij wist mij zo enthousiast te maken dat ik heel erg uit ging kijken naar de bevalling! Maar wat vooral het grote verschil was met andere cursussen is dat Jenny mij leerde om ademhaling, ontspanning en gedachtes zo te trainen dat je deze tijdens de bevalling automatisch inzet om verlichting te geven ipv je te verzetten tegen ongemak en pijn. Voor mij het recept voor een rustige bevalling waarbij ik me super krachtig en toch ontspannen heb gevoeld, ondanks dat ik ingeleid werd. Jenny, ontzettend bedankt voor deze ervaring!

 15. Bevallen vanuit een bubbel

  5

  De hypnobirthing cursus heeft er mede voor gezorgd dat ik vol vertrouwen mijn eerste bevalling in ging. Eigenlijk gaf het mij al vertrouwen tijdens de zwangerschap. Ik wist nu wat er met mijn lichaam ging gebeuren, waarom en kreeg tools hoe ik daar in mee kon bewegen.
  De diverse oefeningen zorgde al voor rust tijdens de zwangerschap en heb het toen al eigen gemaakt. Zo kon ik dit gemakkelijk tijdens de bevalling oproepen.
  Daarnaast vond ik het geboorteplan heel prettig. Zo kon ik overal rustig over nadenken en ook delen met mijn partner en verloskundige. Door van te voren te delen hoe je in de bevalling staat voelde ik mij voorbereid en gesterkt.
  Ook de affirmaties en visualisatie vond ik erg prettig. Hierdoor ging ik nog meer in mijn eigen lichaam geloven en de samenwerking met de baby.
  Hoewel mijn bevalling niet ging zoals ik het had gevisualiseerd, kon ik toch dicht bij mijzelf blijven en was ik eigenaar van de bevalling. Zo heb ik de bevalling toch prettig ervaren.
  Bedankt voor je prachtige cursus Jenny. Door jou heb ik de kracht als vrouw nog meer mogen ervaren. Hier ben ik je heel dankbaar voor.

 16. Vertrouwen en zelfverzekerd

  5

  Dankzij dat cursus van Jenny ben ik op 10-12-2020 met zoveel rust en vertrouwen bevallen van onze zoon.
  Ondanks dat ik pas na 2 weken werd ingeleid en mijn geduld en zenuwen op de proef werden gesteld kan ik met een heel positief gevoel terug kijken op zowel mijn zwangerschap als de bevalling.
  De video’s zijn duidelijk en interessant, ook het persoonlijk contact met Jenny heb ik als heel fijn ervaren. Als je het even niet meer weet hoe en wat stond Jenny er.
  Nogmaals bedankt lieve Jenny.

 17. 4

  Na twee keer bevallen te zijn liggend op mijn rug, wilde ik mij meer open stellen voor andere houdingen. Uiteindelijk heb ik tijdens de bevalling veel gewisseld van houding. Dit vond ik heel fijn. Bedankt voor de tips!

 18. Vertrouwen en rust tijdens de bevalling

  5

  De cursus heb ik als heel fijn ervaren, ik kon zelf mijn tijd verdelen over de hoofdstukken. Alle hoofdstukken zijn makkelijk te begrijpen door de tekst en filmpjes. Zelf ben ik van mening dat informatie zorgt voor rust en zelfvertrouwen. Door de cursus heb ik veel geleerd op allerlei gebieden die tijdens de bevalling voor zouden kunnen komen. Vanuit de cursus heb ik mij nog verder verdiept in bepaalde onderwerpen. Ik ging met vertrouwen mijn bevalling in, mede door deze cursus ben ik thuis bevallen van onze zoon, zonder pijnbestrijding en volledig in mijn eigen bubbel.
  De cursus raad ik iedereen aan, naast de enorme nuttige informatie die zorgt voor zelfvertrouwen in de bevalling, is het contact met Jenny ook heel fijn en toegankelijk!

 19. Een fijne cursus en mooie bevalling

  5

  Ik vond de cursus heel fijn om te volgen, omdat je het allemaal op je eigen tijd kan doen. Je kan ook zelf beslissingen of je een paar lessen achter elkaar doet of dat je een langere tijd er tussen houdt. Zelf heb ik de cursus vooral tijdens mijn zwangerschapsverlof gevolgd. Ik had dan alle tijd, ruimte en rust om de oefeningen uit te voeren. Dit was mijn eerste zwangerschap/bevalling en ik vond daarom de theoretische hoofdstukken erg interessant. Jenny vertelt het erg rustig en boeiend en ik kon er goed naar luisteren. Ook zijn de video’s kort en ben je met een hoofdstuk niet heel erg lang bezig. Het hoofdstuk met alle ‘tools’ vond ik ook erg handig en nuttig. Hierdoor kan je je echt goed voorbereiden op je bevalling en weet je wat je allemaal kan inzetten tijdens de bevalling. Zelf heb ik het meeste gehad aan de ademhalingstechnieken, maar ik heb ook zeker verschillende houdingen geprobeerd. Kortom, de cursus is een echte aanrader. Ik was goed voorbereid om te gaan bevallen!!

 20. Duidelijke en fijne cursus

  5

  De cursus heb ik positief ervaren. Ik vond het fijn dat ik zelf mijn tijd kon indelen over de hoofdstukken. Daarnaast was het ook prettig hoe alles werd uitgelegd in de verschillende hoofdstukken met tekst en filmpjes. Hierdoor was alle informatie goed te begrijpen. Zelf heb ik door de cursus met alle informatie en oefeningen rust en zelfvertrouwen voor de bevalling gekregen. De cursus heeft mij belangrijke tips gegeven en ik heb er veel van geleerd op allerlei gebieden die tijdens de bevalling voor zouden kunnen komen. De cursus raad ik iedereen aan. Het contact met Jenny was prettig en makkelijk en de oefeningen en informatie zorgde bij mij voor minder spanning en meer zelfvertrouwen.

 21. Met vertrouwen naar een prachtig moment toeleven

  5

  Met 39 weken en 1 dag begon de bevalling spontaan met lichte weeën 6:15 en daarna braken mijn vliezen 8:00. Om 11:00 uur begonnen de pijnlijke buik en rug weeën, op dit moment heb ik mijn tens apparaat aangesloten. Dit is echt een enorme aanrader, wat heb ik hier een verlichting van pijn aan mijn rug gehad. Rond 14:20 is onze zoon geboren.
  Ik heb een enorm snelle bevalling gehad waarschijnlijk door de tips die ik van Jenny heb gekregen door ontspannen de weeën op te vangen. Tijdens de bevalling kreeg ik meerdere keren te horen dat ik doormiddel van mijn ademhaling de weeën goed aan kon.
  Ik kijk met een blij en goed gevoel terug naar de bevalling en zou het zo weer doen.

  Jenny bedankt voor je support!

VOLG DEZE CURSUS
 •  299,00 per 365 dagen
 • 365 dagen
 • Cursus Certificaat
 • Aantal cursisten398
 • Aantal hoofdstukken9
 • Aantal lessen30
398 CURSISTEN INGESCHREVEN

Word GRATIS lid

Wordt nu óók GRATIS lid van de HypnoBirthing Community!

De voordelen van een GRATIS lidmaatschap:

 • Antwoorden op al je vragen
 • Speciale kortingen voor leden
 • Gratis deelname aan meetings
 • Online vrienden maken
 • Berichten naar leden versturen
 • Gratis opslag van eigen bestanden
 • Gratis bonus visualisatie oefening
 • Bestanden delen tussen leden
 • Ervaringen uitwisselen op het forum
 • ‘Met elkaar’ zwanger zijn

GRATIS registreren