• INLOGGEN
  • Geen producten in de winkelwagen.

Positief terugkijken op een medische bevalling

Een paar weken terug ontving ik dit verhaal van cursist Celina. Wat onwijs mooi om te lezen hoeveel ze gehad heeft aan de online HypnoBirthing cursus met vertrouwen bevallen. Ondanks dat ze werd ingeleid en de bevalling medisch werd kijkt ze toch positief terug op de bevalling. Lees je mee waarom ze hier zoveel aan gehad heeft?

Bedankt
Lieve Jenny, Allereerst even een bedankje want zonder jou weet ik zeker dat ik heel anders mijn bevalling in zou zijn gegaan. En dan had ik tijdens de bevalling mij ook heel anders gevoeld.

Inleiding
Dinsdag 8-12 melde ik mij wederom in het ziekenhuis voor een ctg+echo, op deze echo bleek dat onze baby wat weinig vruchtwater had en dat deed ons besluiten om de volgende dag terug te komen om de inleiding te starten.
Woensdag ochtend om 7:15 moesten wij ons melden in het ziekenhuis, hier werd verteld dat ze of een ballon in zouden kunnen brengen of een tabletje om de baarmoeder mond op te rekken.
Ik koos voor de ballon omdat deze mij wat effectiever leek, gelukkig kon dit ook omdat mijn baarmoeder mond al wat weker was en ik al 2 cm ontsluiting had. Om half 1 ‘s middags viel de ballon er dan ook uit, alleen omdat je in het ziekenhuis natuurlijk niet de enige bent moest ik tot 20:00 wachten tot dat mijn ontsluiting kon worden gecontroleerd.

De regie pakken
Hier bleek dat ik nu op 3cm zat, nu werd ik door de gynaecoloog die dienst had op het moment gecontroleerd en hoewel zij aangaf alleen mijn ontsluiting te controleren besloot zij zonder overleg mij nogmaals te strippen. Wat na hele dag toucheren en ballon in te hebben gehad niet erg geweldig was, zeker omdat dit niet in overleg ging.
Ik was hier zo pissig over dat ik om 22:30 de verpleging nogmaals op mijn geboorteplan heb gewezen.

Nu gaat het beginnen…
Het was een rustige nacht aangezien ik pas de volgende ochtend de oxytocine toegediend zou krijgen had ik ook totaal geen last van weeën.
Om 6:15 braken ze mijn vliezen en gaven ze eerst mijn lichaam de kans om zelf weeën op te wekken, echter gebeurde dit niet en werd om 7:15 de oxytocine toegediend. Binnen 3 uur tijd werd deze van 0,5 verhoogd naar 18 omdat ik niet zoveel voelde, om 11:30 vroeg ik of ik een ruggenprik kon krijgen en binnen 45 minuten was ik weer terug op onze suite met een ruggenprik.|

De J-ademhalingstechniek…
Hier heb ik een goed uurtje op kunnen weg doezelen, de weeën waren nog wel voelbaar maar in mindere mate. Rond half 2 begonnen de persweeën zich aan te dienen, echter was de dienstdoende verloskundige bij een andere bevalling bezig en moest ik 20 minuten lang mijn steeds hevig wordende persweeën letterlijk tegen houden. Toen daar de gynaecoloog ( andere gelukkig als de avond er voor er) er was mocht ik eindelijk persen.
En dankzij de oefeningen en het persen in de J was daar onze zoon binnen 12 minuten. Al met al heel snel.

Positief door de controle
Ik maar ook Jeroen kijkt heel positief terug op de bevalling, mede dankzij jouw cursus kon ik de situatie die medisch werd door de inleiding toch rustig in gaan en voelde het alsof ik zelf de controle had.
Nogmaals bedankt lieve Jenny.

08/mrt/2021