• INLOGGEN
  • Geen producten in de winkelwagen.

Online bevallingscursussen steeds meer in trek

In een hectische en onzekere tijd nu het coronavirus ook Nederland heeft bereikt, zoekt men nog meer naar online bevallingscursussen dan voorheen.

Voorheen zocht men hier al steeds meer naar, omdat dit gemak biedt; rustig in je vertrouwde eigen omgeving een cursus volgen. Sommigen voelen zich in een groep niet op hun gemak, kunnen niet volledig ontspannen en vinden sommige zaken te intiem om te delen in een groep.

Maar ook als je al kinderen hebt, is naast het betalen van een cursus een betaalde oppas geen uitzondering. En zo wordt het een hoop geregel en toch ook erg prijzig.

Maar nu het coronavirus Nederland heeft bereikt zijn we extra voorzichtig. Er is nog niet veel bekend over wat voor invloed het virus heeft op de zwangere vrouw en haar (ongeboren) kind. Maar het risico besmet te raken is net zo groot als bij anderen.

Voor nu valt de zwangere vrouw niet in een verhoogde risicogroep. Maar rondom de controles en bevalling zijn wel de nodige maatregelen genomen. En ik kan mij goed voorstellen dat je toch extra voorzorgsmaatregelen neemt. Zwanger en verkouden zijn is al vervelend, omdat je veel medicijnen niet mag.

Daarom is een onlinecursus wat je nodig hebt als je jezelf goed wil voorbereiden op je bevalling. Maar ook al de zaken hieromheen; de zwangerschap zelf én het ouderschap. Je kan dit veilig en ontspannen vanuit je eigen huis volgen.

Er zijn veel verschillende zwangerschaps- en bevallingscursussen. Van een simpele bevallingscursus, die de voorlichting van de verloskundige vervangt, tot een uitgebreide bevallingscursus. Hierin leer je hoe je jezelf met bepaalde tools zoals HypnoBirthing en Mindfulness kan voorbereiden op je bevalling.
Deze laatstgenoemde cursussen bereiden je zó voor op je bevalling, dat jij je bevalling ontspannen en met vertrouwen tegemoet gaat.

Wat wordt nu precies met tools bedoeld?

Hier gaat het over oefeningen die je vóór je bevalling regelmatig uitvoert, om ontspanning te zoeken of je ademhaling onder controle te houden. Dit zijn ontspanningsoefeningen, visualisatieoefeningen en ademhalingstechnieken. Maar ook positieve zinnen die je vertrouwen geven tijdens je bevalling, dit noemen ze affirmaties.

Tevens leer je een geboorteplan op te stellen; hierin zet je al jouw wensen rondom de bevalling.
Hoe zie jij je bevalling voor je? Wat wil je wel en wat wil je niet?

Als zwangere leer je hoe je zelf de regie tijdens je bevalling in handen kan houden. En dat alles dus vanuit huis en het is mogelijk om dit op verschillende apparaten te volgen. Dit kan dus op de computer, tablet of mobiele telefoon en dit maakt het zo gemakkelijk voor de zwangere cursist.

De online HypnoBirthing cursus van Zussas, “Met vertrouwen bevallen”, heeft daarbij ook nog een online videocall. Hierdoor wordt er ingegaan op jouw persoonlijke wensen voor de bevalling.

Is dit je eerste bevalling en weet je niet wat je moet verwachten, of ben je al eerder bevallen en viel het de vorige keer niet mee? Dit kun je allemaal ook gewoon vanuit huis bespreken, deze call kun je zelf inplannen in de online agenda van Zussas. Hierdoor kun je dus de gehele cursus volgen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt, vanuit huis.

16/mrt/2020