• INLOGGEN
  • Geen producten in de winkelwagen.

Cranio Sacraal Therapie als je zwanger bent

Je bent zwanger en je lijf veranderd, je buik groeit steeds groter en zit soms echt in de weg. Of je ondervind lichamelijke klachten zoals bekkeninstabiliteit, dan kan je naar de Cranio Sacraal Therapeut.

Gekneusde bekken

Tijdens de bevalling van Jasmine zijn mijn bekken gekneusd. In eerste instantie werd tegen mij gezegd dat dit kwam doordat Jasmine zo groot was (maar 9 pond en 54 cm).

Cranio Sacraal Therapie als je zwanger bentDe eerste dagen na de bevalling kon ik niet lopen en na een paar dagen kon dat alleen met steun aan de muur of iemand anders. De verloskundige stuurde mij door naar de bekkenfysiotherapeut en die heeft ook veel kunnen doen. Maar de pijn in mijn rug en bekken kwam steeds weer terug, terwijl ik graag volledig wou herstellen.

Na ruim een jaar verteld mijn vriendin over een Cranio Sacraal Therapeut die bij haar aan de balie was geweest bij de Kamer van Koophandel. Mijn vriendin had verteld hoeveel last ik nog steeds dagelijks ondervond aan mijn bekken na mijn bevalling. Marianne zei gelijk: “Stuur haar naar mij toe ik weet zeker dat ik haar kan helpen”. En dat heb ik gedaan, na 1,5 jaar was ik in drie behandelingen vrij van mijn klachten en kon ik eindelijk weer alles doen. Mijn dochter in bad doen, de tuin, avondjes uit zonder dat ik vroeg moest afhaken vanwege de pijn en mijn hobby voetbal. Na de behandeling van Marianne bleek dat niet de grote van Jasmine, maar de kracht die ik op mijn benen had gezet tijdens het persen en het harde duwen op mijn buik om de placenta los te krijgen zorgde voor mijn gekneusde bekken.

Ook tijdens mijn zwangerschap

Maar ik kon ook weer zwanger worden, we wilden graag een tweede kindje, maar ik moest wel eerst volledig hersteld zijn. Toen ik weer zwanger was heb ik op een dag de held uitgehangen. Een vrouw gleed met haar fiets onderuit, voor mijn auto. Ik ben uitgestapt en hielp de vrouw weer overeind, alleen toen schoot het in mijn rug. Door de zwangerschap was mijn bekken weer weker geworden, daarom heb ik gelijk weer een afspraak gemaakt bij Marianne en na een behandeling was ik weer klachten vrij voor de rest van mijn zwangerschap.

Wat doet de Cranio Sacraal Therapeut?

Cranio Sacraal Therapie als je zwanger bentTijdens je zwangerschap wordt je lichaam uit balans gebracht, door hormonen en het weker worden van je bekken. Je buik wordt groter en zorgt ervoor dat je echt uit balans raakt en gaat waggelen. Of er ontstaat een blokkade in je lichaam door bekkeninstabiliteit. Als er een blokkade in je lichaam ontstaat is er spanning en hiervan ondervind je lichamelijke klachten. Tijdens een behandeling wordt de spanning op je bindweefsel opgespoord en gestimuleerd tot loslaten en herstellen waardoor je lichaam weer in balans is.

Iedere zenuw, orgaan, spier en bloedvat is omkleed met bindweefsel, dat daarmee de bindende factor is in ons lichaam. Bindweefsel heeft het vermogen om gebeurtenissen op te slaan, je kan het zien als een touw dat van je kruin tot je voeten loopt, iedere gebeurtenis veroorzaakt een knoop in dat touw. Als er veel knopen in het touw zitten staat deze enorm onder spanning, waardoor het niet meer soepel kan bewegen en je lichamelijke klachten krijgt.

Ontspannen bevallen

Bevallen is lichamelijk een topsport en je wil dan ook dat je lichaam fysiek de bevalling aan gaat en geen achterstand heeft. Daarom is het raadzaam bij spanning in je lichaam een Cranio Sacraal Therapeut te bezoeken, Marianne is eigenaresse van Rielex, ga hier naar haar site om een afspraak in te plannen. Maar ook de spanning die je geestelijk ervaart aan te pakken. Hoe is je mindset? Zie je tegen de bevalling op? Door verhalen van anderen en weet je niet wat je te wachten staat. Bereid je dan goed voor door kennis te verkrijgen en zelf regie te houden. Regie kan je houden door te weten hoe je geestelijke spanning loslaat en jezelf leert hoe je snel kan ontspannen. Hierdoor gaan je baarmoeder spieren tijdens de bevalling soepeler bewegen en zal de bevalling vlotter verlopen. Dit leer je in hoofdstuk 4, met de tool ontspanningsoefeningen.

Heb jij al eens eerder gehoord van een Cranio Sacraal Therapeut?

07/aug/2020